Recensie

Bevlogen aan het werk

Het boek “Bevlogen aan het werk” van Pieternel Dijkstra en Wilmar Schaufeli vind je hier.

Bevlogenheid is een populair thema in HR, maar soms komt er weer discussie over wat bevlogenheid nou precies is. Managers hebben geen behoefte aan enthousiaste medewerkers, maar willen gewoon productieve medewerkers. Bevlogenheid is echter veel meer dan gewoon enthousiast én bevlogenheid is een goed onderzocht concept. Wilmar Schaufeli, één van de auteurs van dit boek, heeft daar veel onderzoek naar gedaan samen met Arnold Bakker. Op basis van dit onderzoek is dit boek geschreven.

Waar gaat het over?

Het boek is een zeer toegankelijke kennismaking met het begrip bevlogenheid. Waarom is het voor iemand nuttig om bevlogen te zijn? En waarom is het als werkgever interessant? Bevlogenheid wordt geïntroduceerd met enkele gedegen zelftesten. Vervolgens is er ook aandacht voor de toepassing van bevlogenheid in organisaties.

Wel lezen als…

… je graag eens wilt inlezen in wat bevlogenheid écht is. Het boek is een mooie introductie die op een begrijpelijke manier het onderzoek samenvat.

Niet lezen als…

… je al langer werkt met bevlogenheid. Het boek is echt een introductie, geen verdiepend boek voor experts.

author-avatar

Over Matthijs Steeneveld

Ik ben Matthijs Steeneveld. Ik werk als trainer, coach en docent in organisaties. Door te werken vanuit wat wél goed gaat - talent, sterke kanten - is er vaak een grote inbreng. Door te richten op dat wat wél gewenst is - doelen, resultaten - is er hogere motivatie.