Naast opleidingen werk ik ook veel in organisaties en doe ik aanverwante werkzaamheden. Hierbij kan ik vooral een waardevolle bijdrage leveren op het snijvlak van kennis en praktijk. Dat doe ik bijvoorbeeld in organisatiebrede ontwikkelprojecten over werkdruk en werkgeluk, maar ook in keynotes, teamsessies en supervisie of advies voor vakgenoten en management.

Belangrijke bouwstenen voor mijn werk zijn de onderstaande theorieën en modellen uit de positieve psychologie. Meer leren over deze onderwerpen? Ik geef ook opleidingen voor professionals, zowel incompany als open inschrijving.

Team- & organisatieontwikkeling met Appreciative Inquiry

Misschien ervaren jullie spanning of loopt de samenwerking niet goed. Of jullie hebben juist een wens om een betere sfeer te krijgen, het werkplezier te verhogen of de communicatie te verbeteren. Appreciative Inquiry – waarderend onderzoeken – is een beproefde methode voor dergelijke vraagstukken. Door te onderzoeken wat wél werkt en wat wél gewenst is (met erkenning voor de pijnpunten), bouw je samen aan de gewenste toekomst. Van eenmalige sessies tot een traject van een jaar, ik faciliteer teams en organisaties om zelfstandig te groeien in wat voor jullie werkt en belangrijk is.

Teamsessies

Willen jullie als team elkaars sterke kanten beter leren kennen en meer gebruiken? Of willen jullie de juiste omstandigheden ontwikkelen om prosociaal samen te werken – voor het gezamenlijk belang met oog voor alle individuen? Als teamtrainer zet ik waardevolle modellen in om te werken aan jullie teamkracht. In een of meer sessies gaan jullie bijvoorbeeld jobcraften op basis van jullie kwaliteiten. Of jullie formuleren een breed gedragen, gedeeld purpose wat de identiteit vergroot en een heldere richting geeft om aan samen te werken.

Managementadvies

Eenmalig of als ondersteuning bij een project: ik denk graag mee in vraagstukken over mens en organisatie. Van leiderschap tot motivatie, van werkgeluk tot stress en van samenwerken tot werken vanuit sterke kanten.

Supervisor/adviseur

Werk je vanuit positieve psychologie en heb je af en toe eens behoefte aan een sparringspartner? Vanuit een brede kennis van de positieve psychologie, praktijkervaring en oog voor de dynamiek van ontwikkeling in groepen denk ik geregeld mee. Van theoretische onderbouwing tot praktische werkvormen, en van een energieke opbouw tot consistent werken aan het overstijgende doel.

Lezingen

Als spreker voor diverse publiek wil ik een onderbouwd verhaal vertellen dat mensen in beweging brengt. Geen droge feiten, wel goede theorie. Geen eenzijdig verhaal, wel momenten van actie en interactie. Zodat iedereen naar huis gaat met een idee ‘wat ga ik hier morgen mee doen?’ Ik spreek geregeld over mijn boeken en maak daarbij graag de verbinding met wat jullie bezighoudt.

Trainingen voor particulieren

Wil je werken aan je eigen sterke kanten, werkgeluk of meer? Ook voor particulieren organiseer ik trainingen. In de training Mindfulness & Sterke Kanten ontwikkel je je mindfulness en ontdek en vergroot je je positieve karaktereigenschappen. Mindfulness helpt bij het omgaan met stress en uitdagingen, blijkt uit onderzoek  (maar het is zeker geen oplossing voor alles). Vervolgens leer je om je aandacht te richten op waar je wél mee bezig wilt zijn: je sterke kanten, dat wat jou energie geeft. Deze 8-weekse training is geschikt voor beginners maar ook interessant voor mensen die al ervaring met mindfulness hebben.