Recensie

Optimisme Hoop Veerkracht Zelfvertrouwen

Mijn eerste boek is nu te koop

Psychologisch kapitaal bestaat uit jouw positieve eigenschappen die je helpen om problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan. Elk mens heeft ze al (een beetje) in zich én je kunt ze verder ontwikkelen! In het boek Optimisme, Hoop, Veerkracht, Zelfvertrouwen van Matthijs Steeneveld lees je wat psychologisch kapitaal precies is én hoe je jouw psychologisch kapitaal kunt vergroten.

Het boek legt in begrijpelijke taal uit wat optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen zijn volgens de wetenschap. Je kunt eenvoudig aan de slag om je eigen psychologisch kapitaal (een beetje) te vergroten met behulp van de oefeningen. Het boek is gebaseerd op jarenlange ervaring als trainer en coach en op basis van het wetenschappelijke onderzoek naar psychologisch kapitaal.

Wel lezen als…

… je wilt werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling op een degelijk onderbouwde manier.

… je een praktisch boek wilt dat je kunt aanraden aan bijvoorbeeld coachcliënten.

Niet lezen als…

… je op zoek bent naar een wetenschappelijk, theoretisch boek omdat je al een behoorlijke basiskennis hebt. Wil je de volledige wetenschappelijke achtergrond van psychologisch kapitaal, dan is dit boek een aanrader.

author-avatar

Over Matthijs Steeneveld

Ik ben Matthijs Steeneveld. Ik werk als trainer, coach en docent in organisaties. Door te werken vanuit wat wél goed gaat - talent, sterke kanten - is er vaak een grote inbreng. Door te richten op dat wat wél gewenst is - doelen, resultaten - is er hogere motivatie.