Mindfulness helpt bij het omgaan met stress en uitdagingen, blijkt uit onderzoek (maar het is zeker geen oplossing voor alles). Je merkt sneller op als je in storende patronen vervalt (piekeren, gedachteloos doorklikken op internet, of proberen je stress te onderdrukken). Vervolgens leer je hoe je je aandacht kunt richten op waar je mee bezig wilt zijn. Daarbij gebruik je jouw positieve karaktereigenschappen: de sterke kanten die elk mens heeft. Mensen die hun sterke kanten meer gebruiken werken gelukkiger, beter en met minder stress. Mindfulness helpt om je sterke kanten gebalanceerd in te zetten, zodat je niet doorschiet in je valkuil. Omgekeerd helpen je sterke kanten om meer mindful te zijn. Medewerkers die deze training Mindfulness & Sterke Kanten doen, geven aan dat ze beter met stress om kunnen gaan en met meer vertrouwen hun werk doen. De training is ontwikkeld door Ryan Niemiec, educational director van het VIA Institute on Character Strengths.

Talentontwikkeling

In de training Mindfulness & Sterke Kanten (MBSP) leer je met behulp van mindfulness ook je eigen sterke kanten en talenten beter kennen én gebruiken. Je wordt je meer bewust van jouw positieve eigenschappen. Wat past bij jou en wat geeft je energie? Wat helpt jou om met moeilijke situaties om te gaan? En hoe bewaar je de balans: wanneer schiet jouw goede eigenschap door in een valkuil? Denk aan kritisch denken dat doorschiet in perfectionisme of vriendelijkheid voor anderen dat doorschiet in jezelf vergeten.

Je sterke kanten helpen je vervolgens om je mindfulness te ontwikkelen. Deze training combineert twee populaire en wetenschappelijk onderbouwde benaderingen: mindfulness en de sterke kantenbenadering. De nadruk ligt in de training op oefenen, ervaren, ontdekken en het opdoen van nieuwe inzichten. Je gaat concreet aan de slag om met stress om te gaan, je welbevinden te vergroten en je sterke kanten te ontdekken, gebruiken en ontwikkelen.

Over de training

De training Mindfulness & Sterke Kanten bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van elk 2-2,5 uur. De training is geschikt voor mensen zonder mindfulnesservaring, maar wordt ook erg gewaardeerd als opfrisser en verdieper voor mensen die ervaring met mindfulness hebben. Tussen de bijeenkomsten oefen je met verschillende meditaties en onderzoek je jouw sterke kanten. Voorgaande deelnemers hebben ervaren dat hun welbevinden is vergroot, dat ze meer bevlogen en meer betrokken zijn, dat ze meer betekenis en meer zingeving ervaren, ze ervaren betere relaties en verbeterde manieren om met stress en problemen om te gaan.

Praktische informatie

De training leent zich goed voor een in-company traject, waarbij medewerkers kunnen kiezen voor bepaalde trainingen om zichzelf te ontwikkelen. Hier vind je groepen met open inschrijving. Wil je in jouw organisatie een training organiseren, ben je benieuwd wanneer er weer een groep start, of heb je andere vragen? Mail naar info@msteeneveld.nl.

2,5 dag

Train-de-trainer Appreciative Inquiry

De 2,5-daagse train-de-trainer Appreciative Inquiry is beschikbaar met open inschrijving. Daarnaast doe ik deze opleiding ook geregeld incompany. Soms als onderdeel van een groter project, waarbij ambassadeurs worden opgeleid om vervolgens zelf workshops waarderend onderzoeken te verzorgen. Soms als losstaande opleiding voor bijvoorbeeld managers, teamcoaches, HR-professionals of actieve medewerkers. Wil je overleggen of heb je vragen? Neem contact op via info@msteeneveld.nl