Recensie

The Happiness Advantage – Shawn Achor

Het boek “The Happiness Advantage” vind je hier. Ook in het Nederlands verkrijgbaar. 

Shawn Achor is een bekende naam in de positieve psychologie. Hij heeft jarenlang aan Harvard gewerkt, onder andere bij de happiness-course. In dit boek legt hij in heldere taal uit wat positieve psychologie en geluk kunnen betekenen voor organisaties. Welk voordeel kun je bereiken als je werkt aan geluk?

“Happiness fuels success, not the other way around.”

Het boek leest prettig weg. Achor beschrijft allerlei onderzoeken over geluk, psychologie en werk. Hij koppelt deze kennis aan concrete oefeningen en praktische tips. Hoe pas je positieve psychologie toe in je eigen leven en werk? Hoewel het boek soms lijkt op  een grote verzameling van leuke feitjes, blijft de rode draad steeds aanwezig: welbevinden helpt je om succesvoller te zijn.

Ben je nieuw in het onderwerp? Dan is dit boek een fijne introductie. Ben je al ruimschoots bekend bent met positieve psychologie, dan kun je wellicht de grote verzameling anekdotes en onderzoeken die hij gebruikt om zijn verhaal duidelijk te maken, waarderen.

Wel kopen als je…

… een boek wilt dat lekker weg leest en een prima onderbouwde indruk geeftvan positieve psychologie in de (organisatie)praktijk.

Niet kopen als je…

Een boek zoekt dat één gestructureerde, diepgaande aanpak uitlegt. Het boek is duidelijk een algemene kennismaking.

 

author-avatar

Over Matthijs Steeneveld

Ik ben Matthijs Steeneveld. Ik werk als trainer, coach en docent in organisaties. Door te werken vanuit wat wél goed gaat - talent, sterke kanten - is er vaak een grote inbreng. Door te richten op dat wat wél gewenst is - doelen, resultaten - is er hogere motivatie.