Organisaties

Organisaties en werk maken een groot deel uit van ons leven. Om werk meer te maken dan “gewoon een baan”, om medewerkers te helpen om beter te presteren én beter in hun vel te zitten, en om organisaties en teams goed te laten samenwerken bied ik diverse trainingen aan. Ook faciliteer ik teamsessies en organisatieveranderingstrajecten en verzorg ik interactieve lezingen. In al mijn werk baseer ik me op wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie en effectieve praktijkmethoden. Ik werk graag met appreciative inquiry, character strengths, mindfulness en psychologisch kapitaal. Voor grotere trajecten werk ik graag samen, bijvoorbeeld met mijn collega’s van het Bureau voor Positieve Psychologie.

Voor teams & organisaties: bouwen aan samenwerking, sterke kanten en cultuur

Samen bereik je meer. Vooral als je goed samenwerkt, als een team. Met begeleiding en training groeit een team of organisatie, zodat iedereen optimaal functioneert en gelukkig werkt. Vaak is dit een kwestie van maatwerk. Neem contact op en dan bekijken we samen je vraag, behoefte of de problemen waar je nu tegen aan loopt. Ik denk graag mee. Enkele voorbeelden van wat ik aanbied:

Team- of organisatietraject Appreciative Inquiry

Bij spanning in het team is het waardevol om er als team uit te komen. Is er onduidelijkheid over de visie, doelen en werkwijze? Of is er sprake van stress, een minder goede sfeer of andere spanningsbronnen. De aanpak hiervan is maatwerk, maar komt vooral uit het team zelf, zodat het team het zo snel mogelijk weer zelf kan. Met de beproefde methode Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken) faciliteer ik een team of organisatie om zelfstandig te groeien, zodat die groei ook door gaat na het traject.

Teamtraining Sterke Kanten

Teamleden zijn soms niet goed op elkaar ingespeeld, kennen elkaar nog niet zo lang of kunnen nog beter gebruik maken van de kwaliteiten in het team. Door beter te beseffen waar de sterke kanten en de aandachtspunten van het team en de teamleden liggen, werkt iedereen prettiger samen. Met een teamtraining sterke kanten ontdekken teamleden elkaars sterke kanten en leren ze die meer in te zetten. Dat zorgt voor meer werkplezier, onderlinge waardering én betere prestaties.

Voor individuele medewerkers: aan de slag met psychologisch kapitaal, stress en gelukkig werken

Naast een teambrede of organisatiebrede aanpak, heb ik ook aanbod voor individuele medewerkers, zowel open inschrijving als incompany trajecten. Soms kunnen deze trajecten worden gecombineer met coaching. Neem contact op om te overleggen over de behoeftes en doelen van de medewerker(s) en de organisatie.

Veel medewerkers ervaren problemen met stress en ontevredenheid op het werk. Dat ligt doorgaans aan een complexe combinatie van factoren. Door die complexiteit is er ook niet één methode die voor iedereen en elke organisatie werkt. Gelukkig kunnen medewerkers hun positieve eigenschappen ontwikkelen die leiden tot meer werkplezier, beter om kunnen gaan met werkstress, beter voor zichzelf zorgen en beter presteren.

Training Psychologisch Kapitaal

Psychologisch Kapitaal zijn vier positieve eigenschappen (optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen) die je kunt meten én trainen. Ze hebben impact op werkstress, werkplezier en presteren. In deze training psychologisch kapitaal met praktische oefeningen en wetenschappelijke onderbouwing kunnen medewerkers hun eigen psychologisch kapitaal ontdekken en ontwikkelen. Ook het psychologisch kapitaal van een team kan versterkt worden, waardoor teams ook veerkrachtiger omgaan met de uitdagingen in hun werk. Deze training maakt onder andere gebruik van de oefeningen uit mijn boek Optimisme Hoop Veerkracht Zelfvertrouwen (Boom, 2017). De training blijkt effectief in het vergroten van psychologisch kapitaal en verminderen van stress (zoals we hebben onderzocht met een student van de Universiteit Leiden).

Mindfulness & Sterke Kanten

Mindfulness helpt bij het omgaan met stress en uitdagingen, blijkt uit onderzoek (maar het is zeker geen oplossing voor alles). Je merkt sneller op als je in storende patronen vervalt (piekeren, gedachteloos doorklikken op internet, of proberen je stress te onderdrukken). Vervolgens leer je hoe je je aandacht kunt richten op waar je mee bezig wilt zijn. Daarbij gebruik je jouw positieve karaktereigenschappen: de sterke kanten die elk mens heeft. Mensen die hun sterke kanten meer gebruiken werken gelukkiger, beter en met minder stress. Mindfulness helpt om je sterke kanten gebalanceerd in te zetten, zodat je niet doorschiet in je valkuil. Omgekeerd helpen je sterke kanten om meer mindful te zijn. Medewerkers die deze training Mindfulness & Sterke Kanten doen, geven aan dat ze beter met stress om kunnen gaan en met meer vertrouwen hun werk doen. De training is ontwikkeld door Ryan Niemiec, educational director van het VIA Institute on Character Strengths.

Sterke Kantentraining

Sommige medewerkers ervaren geregeld stress op het werk of missen de bezieling voor wat ze doen. Als enthousiaste en ambitieuze professionals willen ze uitdagend werk, maar op een gezonde manier. Bijdragen aan je organisatie en écht waarde toevoegen, maar ook met energie op je werk zijn. Soms is het lastig om je bevlogenheid te vinden. Waar vind je de ruimte om jezelf te ontwikkelen?

Dit trainingsprogramma voor HBO/WO-opgeleide professionals leert een medewerker in 4 dagdelen hoe zij haar sterke kanten kan inzetten om haar werk met bevlogenheid en bezieling te doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die hun sterke kanten en dagelijks gebruiken, meer bevlogen en gelukkig zijn op hun werk. Daarnaast presteren ze beter en weten ze veel gezonder en prettiger om te gaan met stress en obstakels.