Voor organisaties

Organisaties en werk maken een groot deel uit van ons leven. Je zit al gauw 40 uur per week op je baan. Dat is meer tijd dan je aan de meeste andere dingen besteedt! Om werk meer te maken dan “gewoon een baan”, om medewerkers te helpen om beter te presteren én beter in hun vel te zitten, bied ik diverse trainingen aan, faciliteer ik teamsessies en organisatieveranderingstrajecten en verzorg ik interactieve lezingen. In al mijn werk baseer ik me op wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie en effectieve praktijkmethoden. Ik werk graag met appreciative inquiry, character strengths, mindfulness en psychologisch kapitaal. Voor grotere trajecten werk ik graag samen, bijvoorbeeld met mijn collega’s van het Bureau voor Positieve Psychologie.

Bouwen aan samenwerking, sterke kanten en cultuur

Samen bereik je meer. Vooral als je goed samenwerkt, als een team. Met begeleiding en training groeit een team of organisatie, zodat iedereen optimaal functioneert en gelukkig werkt.

Team-/organisatietraject Appreciative Inquiry

Bij spanning in het team is het waardevol om er als team uit te komen. Is er onduidelijkheid over de visie, doelen en werkwijze? Of is er sprake van stress, een minder goede sfeer of andere spanningsbronnen. De aanpak hiervan is maatwerk, maar komt vooral uit het team zelf, zodat het team het zo snel mogelijk weer zelf kan. Met de beproefde methode Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken) faciliteer ik een team of organisatie om zelfstandig te groeien, zodat die groei ook door gaat na het traject.

Training Sterke Kanten

Teamleden zijn soms niet goed op elkaar ingespeeld, kennen elkaar nog niet zo lang of kunnen nog beter gebruik maken van de kwaliteiten in het team. Door beter te beseffen waar de sterke kanten en de aandachtspunten van het team en de teamleden liggen, werkt iedereen prettiger samen. Met een training sterke kanten ontdekken teamleden elkaars sterke kanten en leren ze die meer in te zetten. Dat zorgt voor meer werkplezier, onderlinge waardering én betere prestaties.

Aan de slag met psychologisch kapitaal, stress en gelukkig werken

Veel medewerkers ervaren problemen met stress en ontevredenheid op het werk. Dat ligt doorgaans aan een complexe combinatie van factoren. Door die complexiteit is er ook niet één methode die voor iedereen en elke organisatie werkt. Gelukkig kunnen medewerkers hun positieve eigenschappen ontwikkelen die leiden tot meer werkplezier, beter om kunnen gaan met werkstress, beter voor zichzelf zorgen en beter presteren.

Training Psychologisch Kapitaal

Psychologisch Kapitaal zijn vier positieve eigenschappen (optimisme, hoop, veerkracht en zelfvertrouwen) die je kunt meten én trainen. Ze hebben impact op werkstress, werkplezier en presteren. In deze training psychologisch kapitaal met praktische oefeningen en wetenschappelijke onderbouwing kunnen medewerkers hun eigen psychologisch kapitaal ontdekken en ontwikkelen. Ook het psychologisch kapitaal van een team kan versterkt worden, waardoor teams ook veerkrachtiger omgaan met de uitdagingen in hun werk. Deze training maakt onder andere gebruik van de oefeningen uit mijn boek Optimisme Hoop Veerkracht Zelfvertrouwen (Boom, 2017). De training blijkt effectief in het vergroten van psychologisch kapitaal en verminderen van stress (zoals we hebben onderzocht met een student van de Universiteit Leiden).

Mindfulness & Sterke Kanten

Mindfulness helpt bij het omgaan met stress en uitdagingen, blijkt uit onderzoek (maar het is zeker geen oplossing voor alles). Je merkt sneller op als je in storende patronen vervalt (piekeren, gedachteloos doorklikken op internet, of proberen je stress te onderdrukken). Vervolgens leer je hoe je je aandacht kunt richten op waar je mee bezig wilt zijn. Daarbij gebruik je jouw positieve karaktereigenschappen: de sterke kanten die elk mens heeft. Mensen die hun sterke kanten meer gebruiken werken gelukkiger, beter en met minder stress. Mindfulness helpt om je sterke kanten gebalanceerd in te zetten, zodat je niet doorschiet in je valkuil. Omgekeerd helpen je sterke kanten om meer mindful te zijn. Medewerkers die deze training Mindfulness & Sterke Kanten doen, geven aan dat ze beter met stress om kunnen gaan en met meer vertrouwen hun werk doen. De training is ontwikkeld door Ryan Niemiec, educational director van het VIA Institute on Character Strengths.