8-weekse training Mindfulness & Sterke Kanten

Mindfulness helpt bij het omgaan met stress en uitdagingen, blijkt uit onderzoek (maar het is zeker geen oplossing voor alles). Je merkt het sneller op als je in storende patronen vervalt (piekeren, gedachteloos doorklikken op internet, of proberen je stress te onderdrukken). Vervolgens leer je hoe je je aandacht kunt richten op waar je mee bezig wilt zijn.

Daarbij gebruik je jouw positieve karaktereigenschappen: de sterke kanten die elk mens heeft. Mensen die hun sterke kanten meer gebruiken zijn bijvoorbeeld gelukkiger en gaan beter om met stress. Mindfulness helpt om je deze sterke kanten gebalanceerd in te zetten, zodat je niet doorschiet in je valkuil. Omgekeerd helpen je sterke kanten om meer mindful te zijn.

In een achtweekse training Mindfulness & Sterke Kanten, leer je jouw sterke kanten (beter) kennen. Je leert wat mindfulness is en hoe je het kunt vergroten. De training is ontwikkeld door Ryan Niemiec, educational director van het VIA Institute on Character Strengths.

De training Mindfulness & Sterke Kanten bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van elk 2 uur. De training is geschikt voor mensen zonder mindfulnesservaring, maar wordt ook erg gewaardeerd als opfrisser en verdieper voor mensen die al bekend zijn met mindfulness. Tussen de bijeenkomsten oefen je met verschillende meditaties en onderzoek je jouw sterke kanten. Voorgaande deelnemers hebben ervaren dat hun welbevinden is vergroot, dat ze meer bevlogen en meer betrokken zijn, dat ze meer betekenis en meer zingeving ervaren, ze ervaren betere relaties en verbeterde manieren om met stress en problemen om te gaan.

Praktische info en aanmelden

De volgende 8-weekse training Mindfulness & Sterke Kanten is op woensdagochtenden van 9:30 tot 11:30 in het trainingscentrum in Leiden (Floris Versterlaan 63 D). Interesse in een online training? Stuur me een mail, binnenkort hoop ik ook weer een online serie te plannen.

Data: woensdag 16, 23 oktober (NIET 30 oktober i.v.m. herfstvakantie), 6, 13, 20, 27 november, 4, 11 december 2024.

Deelname aan deze 8-weekse training kost € 395,- incl. btw en materialen.