Sterke Kantentraining

Ervaar je geregeld stress op je werk? Mis je soms de bezieling voor je werk? Als enthousiaste en ambitieuze professional wil je dat je werk je uitdaagt, maar op een gezonde manier. Je wilt bijdragen aan je organisatie en écht waarde toevoegen, maar je wilt ook met energie op je werk zijn. Soms merk je dat het lastig is om je bevlogenheid te vinden. Waar vind je de ruimte om jezelf te ontwikkelen?

Dit trainingsprogramma leert je in 4 dagdelen hoe je jouw sterke kanten kunt inzetten om jouw werk met bevlogenheid en bezieling te doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die hun sterke kanten en dagelijks gebruiken, meer bevlogen en gelukkig zijn op hun werk. Daarnaast presteren ze beter en weten ze veel gezonder en prettiger om te gaan met stress en obstakels.

Voor wie

Professionals (HBO/WO-niveau) die op zoek zijn naar meer energie en zin in hun werk.

Wat je leert

Je leert jouw kenmerkende sterke kanten kennen en vervolgens ga je aan de slag om deze sterke kanten meer in te zetten in jouw leven en werk. Daarmee bereik je meer welbevinden en betere werkprestaties. De training is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten: zowel de sterke kantenclassificatie (de VIA Character Strengths) als de oefeningen zijn wetenschappelijk onderbouwd. We werken samen met wetenschappers om deze training verder te onderzoeken.

Effecten van meer gebruik van je sterke kanten in je werk

  • Meer werkplezier, zingeving en bevlogenheid
  • Betere prestaties
  • Beter omgaan met (werk)stress en uitdagingen


People who use their strengths every day are 6x likely to be engaged at work (bron: VIA Institute)

Praktisch:

Momenteel staat er geen training gepland. Heb je interesse, mail dan naar info@msteeneveld.nl.

Investering: € 790,- excl. btw, incl. alle benodigde materialen en arrangement. De training is ook in-company mogelijk.

Opzet training

Voorafgaand aan de start van de training vindt er een telefonische intake plaats. Daarbij reflecteren we op jouw leerdoelen en kijken we hoe de training jou hierbij kan helpen. Daarnaast vul je de wetenschappelijk onderbouwde VIA Character Strengths-vragenlijst in.

De training bestaat uit 4 dagdelen, eens per 2 weken. Tussen de sessies door ga je aan de slag met het toepassen van je inzichten in jouw eigen (werk)praktijk. Daarnaast krijg je micro-learnings aangeboden in tekst en video.

Na afloop van de training ontvang je nog een maand lang een wekelijkse reminder met theorie en oefeningen om je ontwikkelingen vast te houden en verder uit te bouwen.

Over de trainer

Matthijs Steeneveld is organisatiepsycholoog, trainer en auteur. Sinds 2010 werkt hij als zelfstandig trainer op basis van de positieve psychologie. Daarbij maakt hij dankbaar gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en effectieve methodieken uit de praktijk.

Matthijs Steeneveld ontwikkelde met Anouk van den Berg de internationale Character Strengths Intervention Cards (Hogrefe, 2019), een set coachingskaarten om sterke kanten mee te ontdekken en te ontwikkelen. Ook schreef hij Optimisme Hoop Veerkracht Zelfvertrouwen (Boom, 2017), over psychologisch kapitaal, en #imperfectlife (Boom, 2019), over tevreden zijn en waarderend veranderen. Daarnaast is hij redactielid bij het Tijdschrift Positieve Psychologie, heeft hij met collega’s het Bureau voor Positieve Psychologie opgericht en werkt hij met verschillende universiteiten samen om onderzoek te doen naar het effect van trainingen.

Meer weten

Hier kun je meer lezen over sterke kanten.

De training is ook beschikbaar als in-companytraject. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op via info@msteeneveld.nl.

Ben je HR-professional of Learning & Development expert in jouw organisatie? Dan is het goed om te weten dat deze training gebaseerd is op uitgebreid onderzoek. De training is bij uitstek geschikt voor hoogopgeleide (jonge) professionals. Medewerkers die hun sterke kanten gebruiken, ervaren meer werkgeluk en werktevredenheid, hebben hogere bevlogenheid wat maakt dat ze minder kans hebben op burn-out. Daardoor is de kans groter dat deze talenten ervoor kiezen om bij jouw organisatie te blijven. Ook blijkt dat medewerkers die hun sterke kanten kennen en gebruiken, beter presteren.