Particulieren

Soms lijkt je werk maar gewoon een baan, waar je weinig gevoel van zingeving en werkgeluk uit haalt. Je houdt van uitdagingen en voegt graag iets waardevols toe, maar soms zorgt werk vooral voor stress. Ook in je persoonlijk leven kun je zoeken naar wat jou energie geeft en hoe je balans bewaart.

Deze trainingen helpen je om op zoek te gaan naar wat jou energie geeft. Je gebruikt je zelfinzicht om concrete stappen te maken in je eigen leven. Dat zorgt ervoor dat je beter in staat bent om balans te bewaren tussen saai en stress, tussen uitdaging en sleur.

Training Mindfulness & Sterke Kanten

Mindfulness helpt bij het omgaan met stress en uitdagingen, blijkt uit onderzoek (maar het is zeker geen oplossing voor alles). Zo merk je het sneller op als je in storende patronen vervalt, zoals piekeren, gedachteloos doorklikken op internet, of proberen te doen alsof er niks aan de hand is. dat zijn vaak ongezonde patronen. Vervolgens leer je om je aandacht te richten op waar je wél mee bezig wilt zijn: je sterke kanten, dat wat jou energie geeft. Zo kun je beter je aandacht houden bij je kinderen, bij het gesprek dat je voert of bij het projectwaar je aan werkt. Daarbij gebruik je jouw positieve karaktereigenschappen: de sterke kanten die elk mens heeft.

Mindfulness & Sterke Kanten is een 8-weekse training gebaseerd op klassieke mindfulnesstrainingen en de VIA Character Strengths. Je beoefent mindfulness en wordt meer bewust van de positieve eigenschappen die jij hebt. Deelnemers aan de training geven aan hun eigenschappen beter in te kunnen zetten, waarmee ze ook beter met moeilijke situaties om kunnen gaan. Ook blijken ze meer zelfvertrouwen te ervaren en een verbeterde algehele kwaliteit van leven. Mindfulness helpt om sterke kanten goed te gebruiken en niet door te laten schieten in een valkuil – mindful strengths use. Omgekeerd helpen sterke kanten ook om je opmerkzaamheid te vergroten én de mindfulness vol te houden – strong mindfulness.

Sterke Kantentraining

Ervaar je geregeld stress op je werk? Mis je soms de bezieling voor je werk? Als enthousiaste en ambitieuze professional wil je dat je werk je uitdaagt, maar op een gezonde manier. Je wilt bijdragen aan je organisatie en écht waarde toevoegen, maar je wilt ook met energie op je werk zijn. Soms merk je dat het lastig is om je bevlogenheid te vinden. Waar vind je de ruimte om jezelf te ontwikkelen?

Dit trainingsprogramma voor HBO/WO-opgeleide professionals leert je in 4 dagdelen hoe je jouw sterke kanten kunt inzetten om jouw werk met bevlogenheid en bezieling te doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die hun sterke kanten en dagelijks gebruiken, meer bevlogen en gelukkig zijn op hun werk. Daarnaast presteren ze beter en weten ze veel gezonder en prettiger om te gaan met stress en obstakels.

Meer informatie

In al mijn werk baseer ik me op wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie en effectieve praktijkmethoden. Ik werk graag met appreciative inquirycharacter strengthsmindfulness en psychologisch kapitaal. De onderstaande trainingen zijn wetenschappelijk onderbouwd, waardoor ze vaak in aanmerking komen om vergoed te worden door je werkgever (bijvoorbeeld uit je persoonlijke ontwikkelingsbudget ). De trainingen zijn ook mogelijk als in-company trajecten, waarbij ik samenwerk met mijn collega’s van Bureau voor Positieve Psychologie.