Symposium Sterke Kanten

Sterke kanten voor meer werkplezier en minder stress – Vrijdag 18 oktober 2019, Leiden

Hoe HR de sterke kanten van medewerkers kan aanboren

Op vrijdag 18 oktober heeft het Symposium Sterke Kanten plaatsgevonden. Heb je het gemist en wil je meer weten over sterke kanten? Neem contact op of kijk hier.

Mensen die hun sterke kanten kunnen gebruiken tijdens hun werk, blijken meer werkplezier en bevlogenheid te ervaren. Ze gaan beter om met stress én ze presteren beter. Daarom is het voor HR waardevol om te leren werken met sterke kanten. Hoe help je medewerkers hun kwaliteiten te ontdekken? En hoe kan een medewerker in het dagelijks werken gebruik maken van deze sterke kanten? Hoe ontwikkelen onze mensen hun sterke kanten verder? Dit symposium helpt HR-professionals, L&D, maar ook leidinggevenden met antwoorden op die vragen.

Ter gelegenheid van de internationale uitgave van onze Character Strengths Intervention Cards (Hogrefe, 2019) organiseren we dit symposium. Na het succes van onze eigen Nederlandstalige uitgave zijn we er trots op dat men nu ook in het Engels aan de slag kan gaan met praktische oefeningen om sterke kanten te ontdekken, meer te leren gebruiken en verder te onderzoeken.

De twee sprekers op dit symposium presenteren de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van sterke kanten en HR. Ook worden praktische handvatten gepresenteerd waar je vanuit HR mee aan de slag kunt.

Programma

14:00 Inloop met koffie
14:30 Opening symposium
14:45 Marianne van Woerkom presenteert de nieuwste wetenschappelijke inzichten over de waarde van sterke kanten voor HR
15:30 Matthijs Steeneveld neemt het publiek mee in enkele praktische voorbeelden van de toepassing van sterke kanten in organisaties.
16:15 Discussie, vragen en afronding symposium
16:30 Borrel

Praktische informatie:

  • Vrijdag 18 oktober, 14:00 – 18:00 bij Stadscafé Van der Werff, Steenstraat 2, Leiden (vlak naast Leiden Centraal Station en parkeergarage Lammermarkt)
  • Kosten: € 50,- excl. btw. Hierbij is naar keuze een Nederlandstalig of Engelstalig exemplaar van het Sterke Kantenkaartspel inbegrepen, naast de hapjes en drankjes en digitale materialen na afloop.

Aanmelden

Vragen & contact

Heb je vragen over het symposium, over het kaartspel of over het gebruik van sterke kanten? Neem dan contact op met Matthijs Steeneveld: info@msteeneveld.nl, 06 – 42582832.

Over de sprekers

Marianne van Woerkom is professor Positieve Organisatie Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens verbonden aan Tilburg University. Zij is geïnteresseerd in hoe de positieve psychologie kan bijdragen aan het optimaal functioneren van werkende mensen en onderzoekt interventies die werknemers helpen bij het leren kennen en ontwikkelen van hun talenten en persoonlijke hulpbronnen. Marianne is redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie en auteur van diverse wetenschappelijke artikelen.

Matthijs Steeneveld is organisatiepsycholoog en werkt als trainer, adviseur, coach. Hij werkt op basis van positieve psychologie: de wetenschap en praktijk van wat maakt dat mensen floreren, goed functioneren en gelukkig zijn. Matthijs begeleidt organisaties en teams, traint medewerkers en leidt professionals op met methodes zoals Sterke Kanten, Appreciative Inquiry, Psychologisch Kapitaal en mindfulness. Hij is redactielid van het Tijdschrift Positieve Psychologie. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken:

Interesse in het Trainingsaanbod Sterke Kanten?

Matthijs Steeneveld geeft, met collega’s, ook diverse trainingen op basis van sterke kanten.

Voor medewerkers:

  • Sterke Kantentraining: in dit programma voor (young) professionals ontdekken medewerkers hun eigen sterke kanten en onderzoeken ze wat hen energie geeft. Ze leren hoe ze hun sterke kanten op een effectieve en prettige manier meer kunnen inzetten in hun werk. De training is beschikbaar als incompany traject of op basis van open inschrijving en bestaat uit 4 dagdelen en aanvullend online ondersteuning en micro-learnings.
  • Training Mindfulness & Sterke Kanten: deze 8-weekse mindfulnesstraining leert je mindfulness beoefenen. Je gebruikt daarbij je sterke kanten om je mindfulness te versterken. Omgekeerd leer je jouw sterke kanten kennen. Met behulp van mindfulness merk je beter op als je doorschiet in je sterke kanten en leer je deze in balans te brengen. Je ontdekt waar jij energie van krijgt, je leert beter omgaan met stress en valkuilen en je krijgt zicht op wat voor jou waardevol en belangrijk is.

Voor teams/organisaties:

  • Teamdag Sterke Kanten: deze training is teambuilding met inhoud. Allereerst leren alle deelnemers hun individuele sterke kanten beter kennen. Wat geeft jou energie in je werk? Waar ben je goed in? Deze inzichten doen teamleden samen op en worden in interactieve werkvormen gedeeld. Vervolgens wordt er gekeken hoe alle teamleden meer gebruik kunnen maken van hun sterke kanten, door gezamenlijk te jobcraften. Ook onderzoeken we de sterke kanten van het team als geheel: waar liggen de gezamenlijke kwaliteiten en valkuilen, en hoe kunnen we daar goed mee omgaan?

Voor professionals:

  • Trainingsdag Werken met Sterke Kanten: coaches, trainers en HR-professionals leren in een dag de theorie en toepassing van de VIA Character Strengths, de wetenschappelijk onderbouwde classificatie van sterke kanten. Je gaat naar huis met concrete werkvormen die je kunt toepassen.

Naast de bovenstaande programma’s bieden we ook maatwerk trainingen en advies aan. Nieuwsgierig? Neem contact op met Matthijs Steeneveld: info@msteeneveld.nl of 06-42582832.