Voor organisaties

Organisaties en werk maken een groot deel uit van ons leven. Je zit al gauw 40 uur per week op je baan. Dat is meer tijd dan je aan de meeste andere dingen besteedt! Om werk meer te maken dan “gewoon een baan”, om medewerkers te helpen om beter te presteren én beter in hun vel te zitten, geef ik allerlei soorten trainingen en coaching. Daarin werk ik samen met verschillende partijen. Het Eerste Huis houdt zich bezig met transformatie en vernieuwing van organisaties. Het Instituut voor Positieve Psychologie richt zich op gelukkige organisaties. Samen met Marjolijn Punt en Sabine Mur heb ik het Bureau voor Positieve Psychologie opgericht. Wij richten ons op het professioneel toepassen van positieve psychologie met de nieuwste kennis uit wetenschap en praktijk.

Enkele trainingen die ik mede kan verzorgen in je organisatie:

Psychologisch kapitaal

Meer positieve eigenschappen, minder stress – door je veerkracht en optimisme te vergroten kun je beter met tegenslag en stress omgaan. Onze training helpt je daarbij (zoals we hebben onderzocht met een student van de Universiteit Leiden). Deze infographic legt dat uit.

Zelfsturende teams

Haal meer uit zelfsturing, zonder chaos – zelfsturende teams zijn hot, maar hoe werkt het? Er blijken veel factoren mee te spelen bij succesvolle teams. Dat gaat om duidelijke afspraken, ondersteuning door de organisatie, werkzame processen voor besluitvorming en het oplossen van conflicten of andere problemen, en meer. Gebaseerd op onderzoek en ervaring (bijvoorbeeld van Frederic Laloux, Deci & Ryan en Holacracy) geven wij advies, training en coaching.

Mindfulness & sterke kanten

Door mindfulness je talenten ontwikkelen – mindfulness is een effectieve manier om beter met stress om te gaan en met aandacht in het leven te staan. In deze training – ontwikkeld door de directeur van het instituut dat Character Strengths heeft ontwikkeld – gebruik je mindfuless om je sterke kanten te ontwikkelen. Je gaat op zoek naar je talenten, leert ze herkennen én je zet ze op nieuwe manieren in. Meer weten of aanmelden? Kijk hier wanneer er weer een Mindfulness Based Strengths Practice-training is – of meld je aan via info@msteeneveld.nl.

Organisatieverandering en teamontwikkeling

Leren van de positieve uitzondering – met behulp van appreciative inquiry (waarderend onderzoeken) help ik teams en organisaties om verder te groeien. Door te kijken wat goed werkt – ook al is het een uitzondering – leer je veel over wat zorgt voor goede resultaten. Die positieve uitzonderingen kun je vervolgens gaan gebruiken als leermateriaal om de toekomst vorm te geven. Hoe wil je als team of organisatie verder werken? Wat werkt goed? Waar willen we meer van?