Coaching

Voor professionals bied ik individuele coaching aan.

Veel voorkomende thema’s

Iedereen is anders. Toch kom ik in coachtrajecten een aantal thema’s regelmatig tegen. Het gaat bijvoorbeeld over een balans vinden tussen perfectionisme en tevreden zijn met wat je hebt bereikt. Of over het omgaan met stress of werk-/privébalans. Ook het vinden van meer plezier en geluk in je werk of jezelf professioneel ontwikkelen door je talenten in te zetten komt geregeld aan bod. Wat zijn jouw thema’s?

Jouw doelen

Coaching is een nuttige manier om jezelf te ontwikkelen. Het helpt daarbij om een idee te hebben van wat je wilt bereiken met coaching. Heb je een concreet doel dat je wilt bereiken? Heb je vaardigheden die je wilt ontwikkelen? Of zou je graag meer energie en plezier in je werk willen? Een coach kan helpen om je doel duidelijk te krijgen, maar het is ook goed om daar vooraf over na te denken. Een vraag die je daarbij kan helpen:

Hoe ziet het er uit als het iets beter gaat?

Los van of het nu goed of slecht gaat kun je bedenken hoe één stap hoger op de tevredenheidsladder is. Probeer levendig voor te stellen wat je doet, hoe je je gedraagt en hoe je je voelt. Dat kan inzicht geven in waar je aan wilt werken.

Aanpak van coaching

Mijn methode van coaching is gebaseerd op de positieve psychologie. Ik gebruik technieken uit Appreciative Inquiry, mindfulness, oplossingsgerichte gespreksvoering, character strengths, psychologisch kapitaal en meer. Wil je hier meer over lezen? Kijk eens bij mijn artikelen en blogs.